sâmbătă, 9 octombrie 2010

Schimbare de gand


Plăsmuieşti cu gândul o viaţă-ntreagă acea zi! Ziua perfectă pentru tine. Ziua cea mai fericită. Cea mai aşteptată. Cea mai plină de fericire. 20 de ani, 8 luni şi 17 zile, simţi, respiri, vezi, auzi şi doreşti aceeaşi plăcere, a iubirii, care ştii că se va întâmpla în minunata zi. După zile de agonie şi nesaţ pentru ceartă, pentru câştigarea dreptului de a-ţi dori atât acea zi, renunţi. Nu mai poţi! Clachezi! Este ziua conştienţei tale. E o chestie nouă. Să-ţi dai seama brusc, ca şi cum s-ar fi aprins luminiţa creierului tău, după ani de zile, că trebuie să renunţi, să nu te mai gândeşti la acea zi. Întoarcerea asta într-un viitor suferind nu are noimă, dar măcar scapi de asuprime. Asuprimea care-ţi lua dreptul la viaţă. Iar acum îţi ia dreptul de a mai exista. Atunci când lupţi pentru ceva şi nu poţi accepta o nouă idee, diferită, în inima creierului tău comunist, şi primeşti "un trinc", care susţine tocmai contrariul idealului tău, poţi spune că ai luptat degeaba! Atâţia ani aruncaţi în vânt, atâtea momente fericite la care te gândeai, atâtea lucruri frumoase, magazine ce-ţi aminteau de acea zi....totul trebuie să rămână un vis. Un vis trecut şi dureros, ce trebuie uitat. Acum trăiesc... ... ...pentru ce? Visul pentru care luptam, trebuie să-l alung din sufletul meu...din mine. Idealul la care visam se umple de rugină, o rugină grea şi apăsătoare, ce strică de obicei frumuseţea obiectului ce o poartă. Şi atunci mă întreb...vă întreb... cum vă construiţi idealul? Cum visaţi? Care este cel mai acceptabil vis? Care bineînţeles să se poată şi realiza. Încetez azi, aici, acum, să mai exist, renunţând la visul meu de-o viaţă. Doar pentru cineva care merită, dar nu are acelaşi vis. Mă gândesc cum pot să ajung să-mi schimb întreaga mentalitate. Cum pot să-mi doresc să trăiesc liber, fără iubire? Cum pot să trec prin încercările grele ale vieţii renunţând la tot ceea ce însemn...iubire pură, veşnică, adâncă, renunţând la singurul lucru care mă ţine în viaţă: dorinţa de a iubi şi a fi iubit, renunţând la unicul vis/ideal pentru care lupt...ziua în care, îmbrăcată în alb, voi fi cea mai fericită fiinţă din univers!

5 comentarii:

  1. daca acea persoana iti spulbera visul maret,nu te merita. Si nici nu merita sa iti continui viata cu cineva care nu impartaseste acelasi gand ca si tine. Sa renunti pt un ideal doar pt presupusa persoana iubita? E un lucru mare si demonstreaza printre altele iubirea ta fata de el...dar el oare chiar merita? El s-ar sacrifica intru atat pt tine? Este el oare cel pt care merita sa renunti la vise si idealuri? Dar daca te face sa renunti la tot ce vroiai tu mai mult...este oare...iubire?

    RăspundețiȘtergere
  2. nu ma face...adica nu-si da seama ca o face, de aceea il iert...si da, cred ca merita...poate cat de curand se va maturiza...inca e copil...:(

    RăspundețiȘtergere
  3. Plasmuiesti cu gandul o viata-ntreaga acea zi …perfecta… Luand in considerare toate gandurile si trairile unei anumite persoane , oricare alta inafara de propria,cuvantul dintre cele 6 puncte de adineaori, primeste o conotatie cu totul speciala,sau macar are 99% sanse sa o primeasca. ‘Schimbare de gand’ poate descrie ceva extreme de simplu si/sau scurt ,insa in acelai timp destul de complicat din pricina intensitatii, incat mintea umana renunta sa mai accepte dupa o anumita perioada de agonie,orice legat de existenta ideii ‘schimbarii sufletului de noapte rece’ si a amintirilor colorate atat de intens, incat toate conuletele celulelor ochilor subconstientului tau,sunt acoperite cu o caciulita,pe care scrie copil,imatur,frica sau demon ascuns dupa aripile ingerilor fericirii… si aceasta sa fie oare descrierea(.)(.)(.)cui?(.)(.)(.)fara negativ, nu ar exista pozitiv; fara ura nici iubire; fara greseala,mantuire; fara gaina ou,dar nici fara ou gaina  …insa dupa cum se observa déjà depinde doar de perspectiva in care te afli in acest moment.In noua era in care traim, trebuie sa invatam sa cream,sa alegem si sa evoluam conform regulilor noastre proprii, create intr-un anume interval de viata fie el redus.’Creatorii’ nostrii, desi de multe ori zic bine,de foarte multe ori gresesc! ;) this ongoing WOW… is happening right now!

    RăspundețiȘtergere
  4. the ongoing WOW is still "waiting" to lose the curtain of fear!

    RăspundețiȘtergere